Safilo širi upotrebu održivih materijala i pridružuje se Fashion Pact-u

Podijeli

Safilo

Proizvođač i distributer naočala Safilo pridružio se The Fashion Pactu kako bi se posvetio ekološkim ciljevima zaustavljanja globalnog zatopljenja, obnove bioraznolikosti i zaštite oceana kao dio svoje ciljane strategije održivosti.

Fashion Pact je globalna koalicija tvrtki u modnoj i tekstilnoj industriji, uključujući konfekcijske, sportske, lifestyle i luksuzne brendove, zajedno s njihovim dobavljačima i distributerima koji su predani rješavanju globalnih ekoloških izazova.

"Mi u Safilu vjerujemo da je jedini smisleni posao onaj održiv", rekao je Angelo Trocchia, izvršni direktor Safilo grupe u izjavi. "Ponosni smo što ulazimo u The Fashion Pact i što surađujemo s mnogim izvrsnim tvrtkama kako bismo pozitivno utjecali na društvo."

Kao dio svoje održive predanosti, Safilo je također najavio da proširuje upotrebu Eastman Tenite Renew* materijala u svojim kolekcijama sunčanih naočala i dioptrijskih naočala. Održivi materijal dio je širokog asortimana koji sada u velikoj mjeri nudi Eastman, globalni dobavljač specijalnih materijala i pionir u tehnologijama molekularnog recikliranja. Proizvodi se putem Eastmanove inovativne tehnologije obnavljanja ugljika, koristeći plastični otpad koji se teško reciklira umjesto fosilnog goriva.

Tenite Renew sastoji se od najmanje 42 posto biološkog sadržaja i najmanje 20 posto recikliranog sadržaja, što stvara materijal koji nudi isti vrhunski osjećaj i udobnost acetata s dodatnom neusporedivom prilagodljivošću koja je potrebna optičarima za izradu personaliziranih naočala odgovarati.

Tenite  (celulozni acetat)

„Danas modna industrija ima priliku prednjačiti pomak prema održivijoj budućnosti. Možemo postavitiprimjer kako tvrtke mogu surađivati ​​i preuzeti djelovanje na ključna pitanja klimatskih promjena, bio raznolikosti i zaštiti svjetskih oceana. Suradnja je vitalna ako trebamo razviti istinski održivu industriju, i to učiniti što je brže i učinkovitije moguće.“

Safilo proširuje upotrebu održivih materijala u kolekciji naočala s Eastman Tenite Renew

Safilo predstavlja Eastman Tenite Renew u svojim kolekcijama licenciranog brenda Levi’s u siječnju 2023., prije nego što se materijal “progresivno uvede” u široki portfelj brendova Grupe, kako za sunčane tako i za dioptrijske okvire. Potez koji dodaje dio je njegovih napora da uvede više recikliranih materijala u industriju naočala.

Vladimiro Baldin, glavni direktor i globalni službenik za proizvode u Safilo grupi, dodao je: „Naša je namjera proširiti upotrebu održivih materijala što je više moguće kako bismo napredovali na našem putu održivosti.

“Budući da je prvi igrač u industriji naočala koji koristi sve Eastman Renew materijale za ovu primjenu – Acetate Renew, Tritan Renew i Tenite Renew – Safilo može našim kupcima pružiti niz različitih opcija koje ispunjavaju njihove visoke standarde i za dizajn i za održivost. Predani smo vođenju u našem pristupu našim proizvodima smanjujući upotrebu novih resursa i bez ugrožavanja estetike i performansi naših okvira i leća, čime nastavljamo nuditi istu razinu besprijekorne kvalitete.”

Safilo i Eastman započeli su suradnju u ožujku 2021. uvođenjem Eastman Tritan Renew i Eastman Acetate Renew u kolekciji Safilovog vlasničkog brenda Polaroid proljeće/ljeto 2022. lansiranoj u siječnju.

  • (*) Eastman, kemijska tvrtka sa sjedištem u Tennesseeju, SAD, globalni je dobavljač specijalnih materijala i pionir u tehnologijama molekularnog recikliranja. Ove je godine Safilo lansirao Eastman Acetate Renew i Eastman Tritan Renew u svojoj paleti sunčanih naočala i optičkih proizvoda.Tenite™ je trgovački naziv Eastman Plasticsa za vlasnički spoj celuloznog acetata (polimera dobivenog iz drvene pulpe) i plastifikatora. Ovaj polimer predstavljen je 1929. godine kao jedan od prvih modernih termoplasta i bio je prilično korišten u proizvodnji četkica za zube, ručki za alate i drugih ručnih potrošačkih proizvoda tog vremena. Pala je u nemilost zbog svoje relativno visoke cijene i zamijenjena je plastikom poput polistirena. Međutim, zabrinutost oko održivosti plastike dobivene iz nafte dovela je do ponovnog zanimanja za celulozne polimere dobivene iz obnovljivih, biljnih izvora. Ova plastika se dobiva iz mješavine neobnovljivih fosilnih goriva i biogoriva proizvedenih od pamuka i mekog drva,

Detaljnije o FASHION PACT-u pročitajte u dokomentu niže.

Safilo

Safilo je usredotočen na kreativne sposobnosti, kvalitetan razvoj proizvoda i veleprodaju. Model distribucije omogućuje potpuno uvažavanje najkvalitetnijeg proizvoda, zajedno s neutralnom politikom distribucije prilagođenom potrebama branda.

Saznaj više

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Uvjeti korištenja.