Zeiss

Brandovi

Zeiss

Zeiss

ZEISS je njemački proizvođač optičkih sistema i optoelektronike.

Tvrtku je osnovao optičar Carl Zeiss 1846 u Jeni, Njemačka. ZEISS je odgovoran za mnoge inovacije u optičkom dizajnu i ostalim aspektima poslovanja što je postalo najvidljivije na polju EUV litografije koja je neophodan dio izrade najnovije generacije poluvodiča.

Carl Zeiss je od početka shvatio važnost kvalitetne optike, te je uz pomoć fizičara i kemičara krenuo raditi inovacije u mikroskopiji i optici. Ubrzo su slijedili uspjesi na polju objektiva za fotografske aparate i kamere te prva optimizirana naočalna leća Punktal. Prvi uvode tehniku apliciranja antirefleksnog sloja na naočalne leće i foto-objektive. ZEISS proizvodi i razne uređaje koji se koriste prilikom operacija, mjerne uređaje i senzore, mikroskope, projektore za planetarije, dalekozore te ostalu optiku. Mnogi dobitnici Nobelove nagrade su koristili upravo ZEISS mikroskope, a prve slike Zemlje sa Mjeseca su snimljene ZEISS objektivom. Velika većina proizvedenih mikročipova proizvedena je koristeći ZEISS tehnologiju.

Inovacije na polju EUV litografije su 1996. omogućile prozvodnju prve Individual freeform naočalne leće. Taj proces je omogućio ne samo olakšanu proizvodnju, nego i optimizaciju optičkih površina i prilagođavanje naočalnih leća refrakciji, fizionomiji pacijenata i okviru. Danas ima kompletan portfelj naočalnih leća za moderan način života. ZEISS kontinuirano koristi razvitak svoje tehnologije kako bi unaprijedio svoje proizvode koji pomažu pojedincima, ali i društvu.

ZEISS

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Uvjeti korištenja.